Sultanşehir Bilimle Şenlenecek II

SULTANŞEHİR BİLİMLE ŞENLENECEK!

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında Sivas Bilim ve Sanat Merkezi’nin hazırladığı ve bu yıl ikincisinin yapılacağı “Sultanşehir Bilimle Şenleniyor II” adlı proje 27-28-29 Eylül 2018 tarihlerinde Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Sanal gerçeklik atölyesi, ahşap atölyesi, elektromotor araç tanıtımı, Hacivat ile Karagöz gösterimi, etkileşimli uygulamalar, deneyler, sergi, bilimsel yarışmalar, sanat etkinlikleri, yazılım ve robotik atölyeler, akıl oyunları atölyesi, planetaryum gösteri ve bilim söyleşi programları gibi birçok bilimsel etkinliğin yer aldığı projede öğrenciler bilimsel çalışmaların keyfine varacak.

Proje kapsamında atölye çalışmaları içerisinde katılımcıların daha önce yaşamadıkları deneyimler yaşamasına olanak sağlanarak, onların bilime karşı olumlu bir tutum oluşturmasına katkı verilecek. Bilimsel söyleşiler ile bilim adamları halkla buluşturularak bilimsel bilgi daha geniş kitlelere ulaştırılacak. Gösteriler ile halkın ilgisi çekilecek, 7’den 70’e herkesin etkinliklere katılımı için özendirici ortamlar oluşturulacak. Etkileşimli oyunlar katılımcıları sürecin bir parçası haline getirerek cesaretlendirecek. Drama ile izleyicilere farklı bakış açıları kazandırılarak hoşça vakit geçirmeleri sağlanacak. Sanal gerçeklik ve planetaryum etkinlikleriyle evreni anlamaya ve keşfetmeye yönelik bir gezi oluşturulacak.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında Sivas Bilim ve Sanat Merkezi’nin hazırladığı “Sultanşehir Bilimle Şenleniyor II” adlı projenin ekibi ise Cumhuriyet Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinden, Sivas Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinden ve Sivas´ta görev yapmakta olan çeşitli branşlardan öğretmenler ile gerek il içi gerekse il dışından katılacak alanında uzman altmış iki kişiden oluşuyor.

Projenin hedef kitlesinin ise tüm Sivas halkının olduğu etkinlikte atölye çalışmaları için özellikle hedeflenen kitlenin 7-18 yaş arası grup olduğu ve çocuklar ile gençlerden oluşan bu kitlenin yaşayacağı deneyimlerin onların ilerde bilimsel alanlarda çalışmaya istekli olmalarına katkı sağlayacağı düşünülüyor. Projede dezavantajlı gruplar özellikle gözetilirken bu sayede eğitim öğretim imkânlarının kısıtlı olması nedeniyle bilimsel deneyimler yaşayamayan, özel ilgiye muhtaç ve çeşitli engellere sahip olması nedeniyle göz ardı edilmiş katılımcılara ulaşılmak hedefleniyor.
“Sultanşehir Bilimle Şenleniyor II” isimli proje, Sivas Valiliği koordinesinde Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü, Sivas Bilim ve Sanat Merkezi  öncülüğünde, Sivas Belediyesi ve Cumhuriyet Üniversitesi’nin katkıları ile gerçekleştiriliyor.

Sivas’ta ikinci kez yapılacak ve bu yıl ülkemiz genelinde, Bilim ve Toplum Müdürlüğü tarafından desteklenmesine karar verilen 120 projeden biri olan “Sultanşehir Bilimle Şenleniyor II” adlı TÜBİTAK 4007 projesi; bilimsel bilginin, bilimsel yöntemlerin, yenilikçi uygulamaların daha geniş kitlelerle paylaşılmasını sağlayacak.  Ayrıca bu şenlik Sivas´ta kamu kurum ve kuruluşları arası iş birliği kültürünün oluşmasında da önemli bir adım olacak.

Proje yürütücülüğünü Sivas Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmenlerinden Ahmet YILDIZ’ın yaptığı faaliyet, 27-28-29 Eylül 2018 tarihlerinde Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde 3 gün boyunca gerçekleştirecek ve açılışı 27 Eylül 2018 saat 10.00´da yapılacak. Geçen yıl birincisi düzenlenen ve açılışını Milli Eğitim Eski Bakanı, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ile Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Dr. Faruk ÖZLÜ’nün yaptığı projenin bu yıl da büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Bilim şenliği programımıza tüm SİVAS halkı davetlidir.

25-09-201825-09-201825-09-2018